miércoles, 10 de octubre de 2012

Estilografs: Una ploma estilogràfica, és un instrument de dibuix tècnic i escriptura, que conté un dipòsit de tinta líquida composta principalment d'aigua. La tinta es queda en aquest dipòsit gràcies a la pressió atmosfèrica fins que és utilitzada.

martes, 9 de octubre de 2012

Goma: Una goma d'esborrar, és un instrument de mà la finalitat és eliminar traços erronis generalment de llapis, encara que també pot ser de tinta o marcador.

Portamines: Un portamines, llapis mecànic o llapis de grafs, és un instrument d'escriptura o dibuix en el qual la "mina" (una prima vara de grafit) és impulsada mecànicament a través d'un orifici a la punta, en comptes de com es fa en els llapis tradicionals, on s'extreu la fusta que constitueix el llapis, generalment per mitjà d'una maquineta, per així exposar la mina i afilarla.



Paper: El paper és una prima fulla elaborada amb pasta de fibres vegetals que són mòltes, blanquejades, diluïdes en aigua, assecades, i posteriorment endurides, a la polpa de cel · lulosa, normalment, se li afegeixen substàncies com el polipropilè o el polietilè per tal de proporcionar diverses característiques.


Llapis: Un llapis és un instrument d'escriptura o dibuix generalment per realitzar tasques, consisteix en una mina o barreta de pigment (generalment de grafit i un greix o argila especial, però pot també ser pigment acolorit de carbó de llenya) i encapsulat generalment en un cilindre de fusta fi, encara que els embolcalls de paper i plàstiques també s'utilitzen.

miércoles, 3 de octubre de 2012

Redacta 10 frases on expliquis alguna relació quotidiana relaciondada amb la tecnologia

1. Veure les notícies a la televisió.
2. Buscar informació a l'ordinador.
3. Obro la nevera per agafar la beguda freda.
4. Utilitzo la calculadora per fer una operació.
5. Utilitzo la cisterna per netejar el vàter.
6. Utilitzo el mobil per trucar.
7. Utilitzo el mando de la televisió per encendre-la.
8. Utilitzo la llum per veure.
9. Faig una torrada amb la tostadora.
10. Poso el despertador.