martes, 5 de noviembre de 2013

Impacte mediambiental


  • Extracció de minerals: els minerals s'extreuen de mines i de pedreres. Les pedreres i les mines a cel obert mouen una gran quantitat de terres, generen grans quantitats de pols i una agressió radical al paisatge.



  • Indústria metal·lúrgica: el procés d'obtenció de metalls purs sol ser molt contaminant. Els forns de les indústries metal·lúrgiques emeten gran quantitat de gasos, tot i que són tractats abans que s'emetin a l'atmosfera. Els processos electroquímics consumeixen quantitats molt elevades d'electricitat i van acompanyats de tractaments químics que generen llots residuals molt tòxics i perjudicials per a la flora i la fauna.


  • Deixalles: en la nostra societat de consum es generen grans quantitats de residus metàl·lics: envasos, vehicles vells, maquinària de vaixells, etc.


El reciclatge es presenta com una alternativa per reduir l'impacte ambiental, perquè els metalls es poden fondre i conformar infinites vegades. Per això cal:
  • Reutilitzar: el material recuperat es classifica en diferents metalls i els seus aliatges i es prepara en bales compactades. Això aconsegueix reduir l'extracció de matèria primera de la natura.
  • Recollir: es retiren els productes metàl·lics invisibles i es recupera el metall que contenen.



No hay comentarios:

Publicar un comentario