lunes, 18 de mayo de 2015

L'eliminació de residus

Reducció. O minimització de residus busca solucions tècniques per eliminar o reduir la quantitat de perillositat dels residus que es generen en les indústries.
Reutilització. Fomenta l'hàbit perdut per reaprofitar els productes.
Reciclatge. Busca la valorització del residu,que pot reincorporar-se al procés de fabricació del mateix producte o dels altres.


Resultat d'imatges de L'eliminació de residus

La generació de residus

Residus industrials. Materials sòlids,gasosos o líquids resultants d'un procés de fabricació,el productor o posseïdor dels quals té voluntat de desprendre-se'n.
Resultat d'imatges de residus industrials

Residus municipals. Són els residus generats en el consum domèstic,del comerç o d'oficines o serveis.
Resultat d'imatges de residus municipals

viernes, 15 de mayo de 2015

Conseqüencies dels accidents laborals

Treballador. La incapacitat deixa de cobrar el sou de l'empresa i la Seguretat Social li passa un subsidi.Amb aquests diners el treballador no només ha de viure sinó que ha de cobrir les despeses econòmiques afegides.

Empresa. Per cobrir la baixa,ha de contractar treballadors nous i per tant inexperts,que seran menys eficients,cosa que fa que la empresa sigui menys rendible.A més es pot obrir un expedient d'inspecció de treball per comprovar si es compleixen totes les mesures preventives de seguretat.


L'estat. A traves de la Seguretat Social,ha de pagar el subsidi del treballador afectat i fer-se càrrec del seu tractament mèdic.
    

viernes, 8 de mayo de 2015

Personalització d'un projecte




Classificació dels riscos laborals

Riscos en la seguretatEls riscos en la seguretat corresponen al concepte d'accidents laborals i domèstics. Es produeixen lesions corporals que es produeixen per contacte directe i instantani entre el treballador i un element material o energia. Ex: cremades, ferides, fractures i altres lesions traumàtiques associades a una intervenció mèdica immediata

Resultat d'imatges de bomberos

Riscos en la higiene 
Els riscos en la higiene corresponen al concepte de malaltia professional i són conseqüència de la presència d'agents contaminants, ex: químics, físics i biològics,etc al lloc de treball. L'exposició continuada en altres, ex: desinfectants, pols, soroll,etc. Els seus efectes no són immediats i desenvolupen una simptomatologia que es va agreujant si no es detecta i es corregeix el risc.

Resultat d'imatges de cirujano

Riscos en l'ergonomia 
Els riscos en l'ergonomia es refereix als problemes que pateix el treballador quan els mètodes, els equips i les condicions de treball no s'adapten a l'anatomia, la psicologia i la fisiologia de la persona. Ex: les lesions d'uns treballadors d'oficina que han de mantenir postures incomodes o forçades durant moltes hores al dia. 


Resultat d'imatges de minero

Riscos psicosocials 

Els riscos psicosocials es relacionen amb les condicions de l'organització del treball i afecten a la salut de les persones mitjançant mecanismes psicològics o fisiològics. L' estrés és el detonant que desencadena l'alteració de la salut: depressió, insatisfacció professional, envelliment prematur, etc. 



El risc laboral

El risc laboral es defineix com qualsevol situació de treball que pugui afectar la salut física, la salut mental o la posició social de les persones.

D'entrada podem separar els riscos en dues categories:

  • El riscos evitables són aquells en els quals un cop s'ha pres la mesura correctora desapareixen i no es poden tornar a produir. Són els més fàcils de detectar i corregir i cal que s'actuï immediatament perquè no n'apareguin. Només la deixadesa o la negligència permet qui hi siguin presents.

Resultat d'imatges de risc evitable
  • Els riscos no evitables comprenen la resta, és a dir, aquells que no es poden eliminar perquè formen part de la natura del lloc de treball. En aquest cas ens caldrà imposar una sèrie de mesures correctores per reduir el risc.