viernes, 8 de mayo de 2015

Classificació dels riscos laborals

Riscos en la seguretatEls riscos en la seguretat corresponen al concepte d'accidents laborals i domèstics. Es produeixen lesions corporals que es produeixen per contacte directe i instantani entre el treballador i un element material o energia. Ex: cremades, ferides, fractures i altres lesions traumàtiques associades a una intervenció mèdica immediata

Resultat d'imatges de bomberos

Riscos en la higiene 
Els riscos en la higiene corresponen al concepte de malaltia professional i són conseqüència de la presència d'agents contaminants, ex: químics, físics i biològics,etc al lloc de treball. L'exposició continuada en altres, ex: desinfectants, pols, soroll,etc. Els seus efectes no són immediats i desenvolupen una simptomatologia que es va agreujant si no es detecta i es corregeix el risc.

Resultat d'imatges de cirujano

Riscos en l'ergonomia 
Els riscos en l'ergonomia es refereix als problemes que pateix el treballador quan els mètodes, els equips i les condicions de treball no s'adapten a l'anatomia, la psicologia i la fisiologia de la persona. Ex: les lesions d'uns treballadors d'oficina que han de mantenir postures incomodes o forçades durant moltes hores al dia. 


Resultat d'imatges de minero

Riscos psicosocials 

Els riscos psicosocials es relacionen amb les condicions de l'organització del treball i afecten a la salut de les persones mitjançant mecanismes psicològics o fisiològics. L' estrés és el detonant que desencadena l'alteració de la salut: depressió, insatisfacció professional, envelliment prematur, etc. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario